Музей, подарований українцям Митрополитом Шептицьким, відзначає своє сторіччя

Cто років тому відчинилися для відвідувачів двері Національного музею у Львові. Тоді Митрополит УГКЦ  Андрей Шептицький урочистим актом передав його українському народові.

Велика постать Митрополита Андрея Шептицького викликає подив і захоплення кожного, хто знайомий з його жертовним життям. Меценатська діяльність Митрополита відіграла важливу роль у процесі формування національного обличчя української культури, зокрема на Галичині. Саме він і заснував Національний музей у Львові. Століття тому цей музей був дарований українському народові.


Про це інформує сайт lviv.tv.

Ігор Кожан, генеральний директор Національного музею у Львові, зазначив: «Музей дарувався для всіх. Українці, де б вони не жили – чи на Сході України, чи в центрі України, чи на Галичині, в інших країнах світу, на різних континентах, -  вони мають музей, де зберігається іхній культурний генофонд». 
   
Національний музей у Львові є одним з найбільших музеїв не лише в Україні, а й у світі. Тут зберігаються унікальні пам’ятки національної культури. Загалом налічується понад 170 тисяч експонатів.

Непересічній події 100-літньої давнини присвячено низку заходів. Розпочнуться вони вже із 4 вересня і триватимуть три місяці. Львів’яни у цей період зможуть відвідати різноманітні виставки, урочисті академії, міжнародні наукові конференції.